- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- špetka kardamonu
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžíce strouhaného zázvoru
- 1 sušená chilli paprička
- 2 bílé papriky nebo kapie (nebo čerstvé chilli papriky)
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky koriandru
- 3/4 lžičky garam masaly
- 1 lžička červené meté papriky (nebo mletého chilli)
- 1/2 hrnku sojové smetany (dobré je i kokosové mléko)
- 1/2 hrnku vody
- 2 tofu natural (Alfabio, Toppo, Sunfood - měkké)
- sůl
- pepř
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme celý česnek, 2 minuty restujeme, přidáme rajčata, provaříme a rozmixujeme. Omáčku si dáme bokem. Na novém oleji zpěníme kardamon, římský kmín a zázvor, přidáme chilli papričku a nakrájené čerstvé papriky, restujeme 2 minuty. Zalejeme omáčkou a přidáme kurkumu, koriandr, garam masalu, mletou papriku, sojovou smetanu a dle potřeby doředíme vodou. Osolíme, necháme povařit a přidáme tofu nakrájené na kostky, spařené vroucí vodou. Dochutíme solí a pepřem, zdobíme čerstvým koriandrem. Podávám s basmati rýží.