Toto je zatím nejlepší veganský sýr, jaký jsem zkoušela. Už mě nebaví drahé veganské sýry na bázi kokosového oleje a škrobu...Kešu sýr je dobrá změna a cenově vyjde levněji než kupovaný veganský sýr.
Potřebujeme:- 1 hrnek kešu
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1/2 - 1 lžičku himalájské soli
- 1 lžíci citrónové šťávy
- 1/4 hrnku vody
Kešu si namočíme přes noc, ráno slijeme vodu, vložíme do mixéru (chopperu) spolu s ostatními přísadami a mixujeme asi 2 minuty na jemný krém.
Do tohoto základního sýru můžete přidat bylinky, česnek, papriku atd... nejlepší je na čerstvém pečivu.
Tip: jemnější je, když přidáte 1 lžíci olivového oleje
Tip: jemnější je, když přidáte 1 lžíci olivového oleje
Cashew cheese
- 1 cup cashews soaked in water overnight
- 2 tbsp nutritional yeast
- 1/2 tsp (or 1 tsp) himalayan salt
- 1tbsp lemon juice
- 1/4 cup
water
Blend.
Skvěle se hodí třeba na Silvestrovskou party, ozdobený například veganským kaviárem (seženete v IKEA), olivou a čerstvým koprem.
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.