Kešu sýr

Toto je zatím nejlepší veganský sýr, jaký jsem zkoušela. Už mě nebaví drahé veganské sýry na bázi kokosového oleje a škrobu...Kešu sýr je dobrá změna a cenově vyjde levněji než kupovaný veganský sýr.
Potřebujeme:
  • 1 hrnek kešu
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1/2 - 1 lžičku himalájské soli
  • 1 lžíci citrónové šťávy
  • 1/4 hrnku vody
Kešu si namočíme přes noc, ráno slijeme vodu, vložíme do mixéru (chopperu) spolu s ostatními přísadami a mixujeme asi 2 minuty na jemný krém.
Do tohoto základního sýru můžete přidat bylinky, česnek, papriku atd... nejlepší je na čerstvém pečivu.
Tip: jemnější je, když přidáte 1 lžíci olivového oleje

  Cashew cheese

  • 1 cup cashews soaked in water overnight
  • 2 tbsp nutritional yeast
  • 1/2 tsp (or 1 tsp) himalayan salt
  • 1tbsp lemon juice
  • 1/4 cup water

Blend. 

Skvěle se hodí třeba na Silvestrovskou party, ozdobený například veganským kaviárem (seženete v IKEA), olivou a čerstvým koprem.

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.