Potřebujeme:
- hrnek namočené bio cizrny (alespoň 12h)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 hrsti baby špenátu
- 1 lžíce římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl dle chuti
- 1 lžička tahihi (sezamová pasta)
Vše důkladně rozmixujeme v chopperu na jemnou hmotu. Cizrnu na falafel nikdy nevaříme, ani nepoužíváme konzervovanou (poté už by to nebyl pravý falafel). Tvarujeme placičky, případně kuličky a smažíme na rozpáleném oleji (je možno i péct v troubě, ale trvá to déle). Falafel ihned podáváme, nejlepší je čerstvý. Možno podávat s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem, v tortile...
Tip: pro pravý falafel vynechejte špenát ;)