Slunečnicovo dýňový chléb

Období dýně - dýně jsou všude, co s dýňovým pyré? :) Opět zaimprovizujeme...

Potřebujeme:

  • 200g hladké mouky
  • 200g chlebové mouky žitné
  • 100g špaldové mouky
  • 300ml teplé vody
  • 1/2 hrnku dýňového pyré
  • kostka droždí
  • lžička cukru
  • sůl
  • dvě lžíce olivového oleje
  • cca 1/4 hrnku slunečnicových semínek
  • cca 1/4 hrnku dýňových semínek
  • lžíce octu
  • lžíce kmínu

Postup

Z teplé vody, lžičky cukru, kostky droždí a trošky hladké mouky necháme vzejít kvásek. Suché ingredience smícháme, přidáme kvásek, dýňové pyré a propracujeme hladké nelepivé těsto (opravdu důkladně, správně uhnětené těsto je důležité, aby byl chleba nadýchaný), které dáme na 45 - 60min kynout do teplé místnosti. Poté překlopíme do rozpálené formy, necháme ještě cca 15 min kynout a pečeme v předehřáté troubě prvních 5 min na 200°C a 55 min na 180°C.

Dýňové pyré: oloupeme a vydlabeme dýni, nakrájíme na kostky, dáme péct do rozpálené trouby cca na 20-30min. Rozmixujeme.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.