Fusilli s lilkem a chřestem

Tip, co s lilkem :)
Potřebujeme:
  • fusilli
  • olivový olej
  • jarní cibulka
  • 2 stroužky česneku
  • 1/4 lilku
  • 2ks chřestu
  • sůl, pepř
  • provensálské bylinky
  • mandlová smetana (cca 0,5 dl)

Těstoviny uvaříme.
Na olivovém oleji zpěnímu cibulku a česnek, přidáme na tenké plátky (2-3mm) nakrájený lilek, osolíme, opepříme. Po chvilce přidáme na kolečka nakrájený mladý chřest a restujeme asi 5min, dokud zelenina nezměkne. Nakonec přidáme provensálské bylinky a zjemníme smetanou.
Posypeme vegan parmezánem.
Vegan parmezán: kešu (či jiné ořechy) + lahůdkové droždí + hrubozrnná sůl - rozmixovat v chopperu.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.