Polévka z pečeného květáku

Nejlepší květáková polévka, jakou jsem jedla...nebudete chtít jinou :) Inspirovala jsem se ZDE.
Potřebujeme:
  • 1 středně velký květák
  • 2 cibule
  • 300g brambor
  • 1 větší petržel
  • čerstvá petrželka
  • citron
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • olej
  • 1 - 1,2 l zeleninového vývaru
Květák rozebereme na menší růžičky, brambory nakrájíme na malé kostky (asi o polovinu měnší než květák), petržel na kolečka, cibuli na měsíčky :). Vše rozložíme do zapékací mísy a zakápneme olejem, opepříme a posypeme tymíánem. Pečeme hodinu na 180°C.
Po upečení zeleninu přemístíme do hrnce, zalejeme asi polovinou vývaru a rozmixujeme. Poté dle potřeby naředíme zbylým vývarem. Přivedeme k varu a dochutíme solí a citronem.
Podáváme s různými semínky, krutony, balzamikovým octem, čerstvou petrželkou atd...dle chuti.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.