Potřebujeme:
- 1 středně velký květák
- 2 cibule
- 300g brambor
- 1 větší petržel
- čerstvá petrželka
- citron
- sůl
- pepř
- tymián
- olej
- 1 - 1,2 l zeleninového vývaru
Květák rozebereme na menší růžičky, brambory nakrájíme na malé kostky (asi o polovinu měnší než květák), petržel na kolečka, cibuli na měsíčky :). Vše rozložíme do zapékací mísy a zakápneme olejem, opepříme a posypeme tymíánem. Pečeme hodinu na 180°C.
Po upečení zeleninu přemístíme do hrnce, zalejeme asi polovinou vývaru a rozmixujeme. Poté dle potřeby naředíme zbylým vývarem. Přivedeme k varu a dochutíme solí a citronem.
Podáváme s různými semínky, krutony, balzamikovým octem, čerstvou petrželkou atd...dle chuti.