Rizoto s žampiony a smetanou

Krémové rizoto s žampiony, špenátem, smetanou a čerstvou bazalkou...
Potřebujeme:
  • 1,5 hrnku kulatozrnné rýže
  • cca 3dl zeleninového vývaru
  • 1 menší cibuli
  • 200g žampionů
  • jarní cibulku
  • 0,5 dl mandlové smetany
  • sůl
  • pepř
  • čerstvou bazalku
  • olivový olej

Olej nalejeme na rozpálenou pánev, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dozlatova. Přidáme propláchnutou rýži a chvilku restujeme, podlejeme trochou vývaru, přidáme nakrájené žampiony, osolíme a vaříme pod pokličkou. Postupně přiléváme vývar, do změknutí rýže. Nakonec zamícháme nakrájenou jarní cibulku, smetanu a nasekanou bazalku, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.
Posypeme vegan parmezánem.
Tip: můžeme přidat i baby špenát

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.