Sojové mléko

Domácí sojové mléko...
Potřebujeme:
  • hrnek sojových bobů
  • vodu na namočení
  • 1 - 1,5 litru vody
  • sůl
  • cukr či sirup dle výběru
Sojové boby namočíme přes noc. Namočené boby promneme rukama a zbavíme většiny slupek (mléko nebude nahořklé). Nasypeme do mixéru, zalejeme čistou vodou a mixujeme do jemna. Přes plátno, či husté síto přecedíme do hrnce, mírně osolíme (opravdu mírně, jen malinkou špetku, jinak se vám mléko srazí a můžete vyrábět tofu :) ), osladíme dle chuti a vaříme 20 min. Necháme vychladnout, hotovo.
Rada nad zlato: Neodcházejte od sporáku, dokud mléko nezačne vařit, vypění tak rychle, že nestihnete ani mrknout :)

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.