Makovník

Při výrobě domácího makového mléka mi zbyl namočený mák...ideální do makovníku :) Výborný vláčný...
Potřebujeme:
  • 100g máku
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka (použila jsem makové)
  • hrnek špaldové mouky
  • hrnek hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • vanilkový cukr
  • 2 lžičky sušeného droždí a lžičku sody (případně nahraďte práškem do pečiva)
  • 2 banány
  • šťáva z půlky citronu
  • 1/2 hrnku oleje

Tekuté ingredience smícháme, přidáme rozmixované banány s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přimícháváme smíchané sypké ingredience. Nalejeme do vymazané a hrubou moukou vysypané zapékací mísy. Pečeme na 180°C v horkovzdušné troubě  asi 30 min.
Můžeme potřít domácí marmeládou nebo povidly.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.