Guacamole

Historie Guacamole sahá až k Aztékům. Tradiční recept neobsahoval česnek ani cibuli, bylo to pouze avokádo, mořská sůl, citrónová šťáva, rajčata a chilli...
Potřebujeme:
  • 1 zralé avokádo
  • 1 rajče (nebo cca 4 cherry rajčata)
  • 1 menší cibule 
  • 1 čerstvá chilli paprička (případně špetka mleté)
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • citronová šťáva
  • olivový olej

Avokádo rozmačkáme vidličkou. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou papričku (bez semínek), nakonec sůl, olivový olej a citrónovou šťávu. V případě, že Guacamole plánujete zkonzumovat hned, můžete rajčata nasekat a vmíchat do něj. Pokud jej chcete vzít třeba na návštěvu, svačinu do práce atd., rajčata podávejte zvlášť, po uležení by změnily chuť Guacamole a už by to nebylo ono...
Guacamole je nejlepší čerstvé ;) Podávám s topinkami, či čerstvou bagetkou..
 Foto přípravy:

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

English version (39) Vánoce (8) bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) chia (9) chlebíčky (14) chléb (4) chuťovky (20) cizrna (8) cuketa (10) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) narozeniny (29) nápoje (27) občerstvení (45) omáčka (19) ovoce (44) ořechy (21) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) tofu (17) těsto (24) těstoviny (12) černá sůl (7) červená čočka (10) čokoláda (11) čočka (8) římský kmín (12) žampiony (19)
© Vegprojekt.