- 1/2 hrnku přes noc namočené, uvařené cizrny (nebo 2 konzervy)
- lžíce oleje
- 1 bobkový list
- 1 kardamon (nebo 1/4 lžičky mletého)
- 1 hřebíček
- 1/2 skořice (nebo 1/4 lžičky mleté)
- půl lžičky fenyklu
- 1 velká cibule
- 2 střední rozmačkané rajčata (dala jsem 1 dl domácího suga)
- zelená chilli paprička
- zázvorovo-česneková pasta (nemám, takže zázvor a česnek :) )
- špetka kurkumy
- 1/4 lžičky koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/4 lžičky garam masaly
- 1/4 hrnku kokosového mléka
- sůl
- čerstvý koriandr na ozdobu
- Basmati rýže
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme bobkový list, skořici, fenykl, kardamon, hřebíček, jakmile se uvolní aroma přidáme nakrájenou cibuli a zelenou chilli papričku.
Restujeme 2-3min.
Poté přidáme rozmačkaná rajčata a sůl a dusíme pod pokličkou 2 min.
Přidáme kurkumu, koriandr, kmín, promícháme a přidáme uvařenou cizrnu. Vaříme 3-4min, přidáme kokosové mléko a na mírném plameni vaříme další 3min.
Dochutíme solí, čerstvým koriandrem, česnekem, zázvorem a garam masalou.
Necháme pod pokličkou 10min odstát a podáváme s rýží nebo chappathi.
Basmati rýže: 1 hrnek basmati propláchneme, zalejeme 1,5 hrnkem vody, osolíme, přidáme hřebíček, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 10 min.
Zkuste místo 1 plechovky cizrny přidat patizon... |