Polévka z červené čočky a rajčat

Výborná polévka podle Veganotic upgradovaná o kapii a kurkumu. Jedna z mých nejoblíbenějších, osvědčila se i jako lék na nachlazení :)
Potřebujeme:
  • hrnek červené čočky
  • olivový olej
  • cibule
  • 5 stroužků česneku
  • lžíce římského kmínu
  • cca 2 cm čerstvého zázvoru
  • 3 kolečka očištěného bio citronu
  • 0,5 kg čerstvých rajčat, nebo konzerva loupaných rajčat
  • 1 - 2 kapie (nebo papriky)
  • 5 hrnků vody + zeleninový bujon
  • lžička kurkumy
  • sůl, pepř
  • sušená pažitka
  • čerstvá bazalka

Na oleji zpěníme cibuli, přidáme římský kmín, nastrouhaný zázvor a nasekaný česnek. Přidáme propláchnutou čočku, kurkumu, nakrájená rajčata (nebu konzervu), nakrájenou kapii, vodu, bujon, kolečka citronu a vaříme půl hodiny. Vyjmeme citrony, rozmixujeme a přidáme sušenou pažitku (nemusí být). Dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Podávám s čerstvou bazalkou.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

English version (39) Vánoce (8) bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) chia (9) chlebíčky (14) chléb (4) chuťovky (20) cizrna (8) cuketa (10) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) narozeniny (29) nápoje (27) občerstvení (45) omáčka (19) ovoce (44) ořechy (21) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) tofu (17) těsto (24) těstoviny (12) černá sůl (7) červená čočka (10) čokoláda (11) čočka (8) římský kmín (12) žampiony (19)
2025 © Vegprojekt.