Potřebujeme:
Zelí:
- 1 malá hlávka bílého zelí
- 2 menší červené řepy
- 2 větší cibule
- 2 bobkové listy
- olej
- 5 kuliček nového koření
- 10 kuliček černého pepře
- 4 kuličky jalovce
- lžičku hořčičného semínka
- lžička kmínu
- ocet
- umeocet
- cukr
- citrónová šťáva
- špaldová mouka
- 6 středních brambor
- hrubá mouka
- 2 lžíce hrašky
- sůl
- uzené tofu
- 4 žampiony
- cibule
- olej
- sůl
- pepř
- sojová omáčka
Zelí nakrouháme v robotu, nastrouháme řepu, vložíme do hrnce, podlijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření, pepř, jalovec, kmín, hořčičné semínko, sůl a povaříme. Na pánvi osmažíme dvě cibule, zasypeme špaldovou moukou, uděláme zásmažku a zahustíme zelí. Povaříme 10 min, dochutíme solí, pepřem, octem, umeoctem, citrónovou šťávou a cukrem.
Podávám s bramborovým knedlíkem
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme. Smícháme s hraškou, solí a dle potřeby přidáme hrubou mouku (asi 2 hrnky). Vytvarujeme knedlíky o průměru asi 4 - 5 cm a vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 min.
Tofu s žampiony:
Na oleji osmažíme cibuli, žampiony a na plátky nakrájené tofu. Osolíme, opepříme a dochutíme sojovou omáčkou.