Kapustová polévka

Výborná kapustová polévka, mohla by chutnat i těm, co kapustu nemusí...
Potřebujeme:
  • 1 cibuli
  • kmín
  • 1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření
  • asi 500g růžičkové kapusty (siťku)
  • hrašku na zahuštění
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • olivový olej

Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření, očištěnou a nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu. Až začne vařit, přidáme asi 3 lžíce hrašky rozmíchané ve studené vodě (podle toho, jak chcete polévku hustou) a vaříme 20 minut (hrašku je nutno vařit min. tuto dobu). Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kapkou olivového oleje.
Tip: Pokud nevyžadujete bezlepkovou verzi, zahustíte zásmažkou ze špaldové mouky místo hrašky. Také není problém přidat do polévky brambory :)

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.