Potřebujeme:
- 1 cibuli
- kmín
- 1,5 l vody nebo zeleninového vývaru
- 1 bobkový list
- 2 kuličky nového koření
- asi 500g růžičkové kapusty (siťku)
- hrašku na zahuštění
- sůl
- pepř
- majoránka
- olivový olej
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme lžičku kmínu, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření, očištěnou a nakrájenou růžičkovou kapustu a přivedeme k varu. Až začne vařit, přidáme asi 3 lžíce hrašky rozmíchané ve studené vodě (podle toho, jak chcete polévku hustou) a vaříme 20 minut (hrašku je nutno vařit min. tuto dobu). Nakonec dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kapkou olivového oleje.
Tip: Pokud nevyžadujete bezlepkovou verzi, zahustíte zásmažkou ze špaldové mouky místo hrašky. Také není problém přidat do polévky brambory :)