Kulajda

Tradiční česká kulajda ve vegan a bezlepkové verzi...
Potřebujeme:
  • 6 malých brambor (nebo 3 velké)
  • 5 velkých žampionů (nebo namočené sušené hřiby)
  • čerstvý kop
  • 3 lžíce jáhlové nebo rýžové mouky
  • mandlová smetana
  • ocet
  • sůl
  • černá sůl
  • cukr
  • 1,5 - 2 l vody
  • zeleninový bujon bio (nemusí být)

Brambory a žampiony nakrájíme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bujon a kopr a vaříme asi 15 min do poloměkka. Poté přidáme jáhlovou mouku rozmíchanou ve 2dl vody a vaříme asi 10min. Ochutíme solí, octem (asi 2 lžíce) a cukrem (asi 3 lžíce), špetkou černé soli a nakonec zjemníme smetanou.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

English version (39) Vánoce (8) bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) chia (9) chlebíčky (14) chléb (4) chuťovky (20) cizrna (8) cuketa (10) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) narozeniny (29) nápoje (27) občerstvení (45) omáčka (19) ovoce (44) ořechy (21) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) tofu (17) těsto (24) těstoviny (12) černá sůl (7) červená čočka (10) čokoláda (11) čočka (8) římský kmín (12) žampiony (19)
© Vegprojekt.