Potřebujeme:
- kokosový olej
- půl lžíce hořčičných semínek
- půl lžíce římského kmínu
- půl lžíce fenyklu
- špetka skořice
- špetka kardamonu
- špetka zázvoru
- 1 hřebíček
- půl lžičky kurkumy
- půl lžičky chilli
- půl lžičky garam masaly
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 rajče (nebo půl konzervy)
- 1,5 hrnku červené čočky
- 3 hrnky vody
- asi 1dl mandlové smetany nebo kokosového mléka
- sůl
- basmati
Na lžíci kokosového oleje orestujeme hořčičná semínka, římský kmín, fenykl, skořici, kardamon, zázvor a hřebíček. Přidáme cibuli a opékáme do zlatova. Dále přidáme chilli, nakrájenou papriku, rajče, propláchnutou čočku, kurkumu a rozmačkaný česnek. Podlejeme 1,5 hrnkem vody a vaříme pod pokličkou. Asi po 5 minutách přilijeme zbytek vody a vaříme doměkka. Nakonec přidáme garam masalu, zjemníme smetanou a ochutíme solí.
Podávám s basmati rýží.