Adzuki salát

Salát z malých adzuki fazolek, chutí připomíná bramborový salát. Inspirováno Antonií Mačingovou (Mungo salát).
Potřebujeme:
  • 1 hrnek adzuki (namočit alespoň na 6h do vody)
  • 1 malý celer
  • 2 větší mrkve
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • 4 kyselé okurky
  • Mayonette (majonéza z červené čočky nebo jinou rostlinnou majonézu)
  • 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
  • olivový olej
  • lněný olej

Adzuki uvaříme do měkka. Celer a mrkve také uvaříme do měkka a necháme vychladnout. K uvařeným fazolkám nastrouháme celer a mrkev, přidáme najemno nakrájenou cibuli, sůl, pepř a na drobno nakrájené okurky. Vmícháme majonézu, rozmarýn, olivový a lněný olej a v případě potřeby trochu vody z okurek.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.