Cuketovník

Začala sezóna cuket, je třeba je použít do všeho ;) Slaná cuketová buchta na svačinu se vždy hodí...
Potřebujeme:
  • 1 velká cuketa (fakt obrovská)
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
    1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/2 hrnku dýňových semínek
  • 1/4 hrnku lněných semínek
  • 2 lžíce konopného semínka
  • 2 lžíce chia semínek
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • čerstvá petrželka
  • půl prášku do pečiva
  • 2 lžíce hrašky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 2 hrnky špaldové mouky

Cuketu nastrouháme, přidáme nasekanou cibuli, prolisované stroužky česneku, semínka, sůl, pepř a necháme chvilku uležet, až cuketa pustí vodu. Poté přidáme zbylé ingredience, mouku až nakonec přisypáváme postupně. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180°C asi hodinu (do zlatova).

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.