Provensálský chléb

Domácí chléb z čerstvého droždí s provensálským kořením a semínky...
Potřebujeme:
  • 200g pšeničné hladké mouky
  • 200g špaldové mouky
  • 100g chlebové mouky žitné
  • kostka droždí 
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/4 hrnku lněných semínek
  • 1/2 hrnku slunečnicových semínek
  • 1/4 hrnku dýňových semínek
  • 2 lžíce kmínu
  • 2 lžíce provensálského koření
  • 2 lžíce octu
  • 300ml teplé vody

Postup
Z teplé vody, lžičky cukru, kostky droždí a trošky hladké mouky necháme vzejít kvásek. Suché ingredience smícháme, přidáme kvásek a propracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na 45 - 60min kynout do teplé místnosti.
Poté překlopíme do rozpálené formy, necháme ještě cca 15 - 30 min kynout.
Pečeme v předehřáté troubě nejprve 5 min na 200°C a poté 55 min na 180°C. Před dopečením potřeme vodou.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.