Potřebujeme:
- 200g pšeničné hladké mouky
- 200g špaldové mouky
- 100g chlebové mouky žitné
- kostka droždí
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 1/4 hrnku lněných semínek
- 1/2 hrnku slunečnicových semínek
- 1/4 hrnku dýňových semínek
- 2 lžíce kmínu
- 2 lžíce provensálského koření
- 2 lžíce octu
- 300ml teplé vody
Postup
Z teplé vody, lžičky cukru, kostky droždí a trošky hladké mouky necháme
vzejít kvásek. Suché ingredience smícháme, přidáme kvásek a
propracujeme hladké nelepivé těsto, které dáme na 45 - 60min kynout do
teplé místnosti.
Poté překlopíme do rozpálené formy, necháme ještě cca
15 - 30 min kynout.
Pečeme v předehřáté troubě nejprve 5 min na 200°C a poté 55
min na 180°C. Před dopečením potřeme vodou.