Sladkokyselá omáčka ze zelených fazolek podávána s vařenými brambory...tento pokrm mám ráda od malička, proto jsem jej konečně udělala ve vegan bezlepkové verzi :)
Potřebujeme:
- mladé fazolové lusky přibližně (možno použít i mražené)
- 3 dl vody
- sůl
- pepř
- 2 lžíce octa
- 2 lžičky cukru
- 3 lžičky jáhlové mouky rozmíchané v 1dl vody (případně rýžové)
- 1/2 dl mandlové smetany
Fazolky omyjeme, nakrájíme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme pod poklilčkou asi 10 min. Zahustíme jáhlovou moukou rozmíchanou ve vodě a povaříme ještě 5 - 10 min pod pokličkou. Dochutíme solí, octem, cukrem a nakonec zjemníme smetanou. Podávám s vařenými nebo šťouchanými brambory.
Tip: výporně chutná i s mangoldem - přidáte k fazolkám.
Sweet and sour green bean sauce
Typical Moravian sauce.
- fresh green beans
- 3 dl water
- salt
- pepper
- 2 tbsp vinegar
- 2 tsp brown sugar
- 3 tsp millet flour mixed in 1dl water
- 1/2 dl almond cream
Chopped green beans with salt, pepper and water cook 10 min. Then add millet flour mixed in the water and cook other 10 min. Finally add vinegar, sugar and soy cream.