Další z mých oblíbených snídaní, často si ji dělám jen na chuť místo krupice :)) Používám instantní kaši (jemně mletá pohanka), je to nejrychlejší způsob přípravy...
Potřebujeme:
- pohanková kaše (kupuji instatní kaši Šmajstrla)
- 2 - 3 dl rostlinného mléka (rýžové, ořechové atd.)
- 1 dl kokosového mléka z plechovky
- 4 lžičky hnědého cukru
Mléko zahřejeme s cukrem asi na 80°C, ale nevaříme. Až je mléko dostatečně horké, přidáváme pohanku (přidávám postupně a míchám, dokud není hustá, jak potřebuji).
Můžeme posypat čímkoliv - použila jsem borůvky, datlový sirup, skořici a kakaové boby.
Buckwheat porridge- 200 - 300 ml plant-based milk (rice, nuts..)
- 100 ml coconut milk from tin
- instant buckwheat porridge (from a local miller is best)
- salt
- brown sugar (or some syrup)
- fruit, seeds, nuts...
Warm up milk but not boil. Add salt and sugar, then add 1:1 buckwheat
and millet porridge and stir until thick. Serve with fresh or dried
fruit and topped with nuts, seeds, chopped cocoa beans... On photo are blueberries, cinamon, date syrup and cocoa beans.