Pořebujeme:
- 1 balení tofu natural
- pažitka, jarní cibulka, nebo kousek pórku
- 1 cibule
- mayonette (Provita) nebo Sojanéza
- černá sůl (1/4 lžičky - důležitá pro chuť a aroma vajíček)
- himalájská růžová sůl (dle potřeby)
- pepř
- kurkuma
- lahůdkové droždí
- dle potřeby rostlinná smetana (nemusí být)
- 1 lžička dijonské hořčice (nemusí být)
Cibuli
nakrájíme najemno a osmažíme do zlatova, tofu rozdrobíme rukama nebo nastrouháme do mísy a vmícháme uvedené ingredience. Smetana tam být nemusí, pouze pokud byste chtěli pomazánku "tekutější".
Pokud chcete pomazánku použít třeba na jednohubky je lepší tofu buď nastouhat na jemno, nebo pomazánku rozmixovat.
Tip: Je možno přidat trošku kvalitní dijonské hořčice.
"Tofuegg" spread
Mash tofu, add chopped fried onion, spring onion or leek, chopped chive, add other ingredients a zest with salt.
Pokud chcete pomazánku použít třeba na jednohubky je lepší tofu buď nastouhat na jemno, nebo pomazánku rozmixovat.
Tip: Je možno přidat trošku kvalitní dijonské hořčice.
"Tofuegg" spread
- 1 tofu natural
- 1 onion
- 1 spring onion or 1/4 cup leek
- 1 tbsp chive
- 200 ml vegan mayonnaise
- black salt
- herb salt
- sea salt or Himalayan salt
- pepper
- 1/2 tsp turmeric
- soy cream as required
Mash tofu, add chopped fried onion, spring onion or leek, chopped chive, add other ingredients a zest with salt.
Tip: rozmixovaná je ideální třeba na Silvestrovskou party, stačí ozdobit třeba kyselou okurkou, plátkovým veganským sýrem a čerstvou kapií ;)