Výborný bezlepkový bramborový guláš...
Potřebujeme:
- 1 cibule
- 500g hlívy ústřičné
- 2 lžíce mleté papriky
- 1l vody
- 2 bobkobé listy
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 1 sušenou chilli papričku
- pepř
- 1 lžičku kmínu
- 4 střední nakrájené brambory
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- tymián
- 4 lžičky rýžové mouky (případně jáhlové)
- zeleninový bujón bez glutamátu
- sůl
- 1/2 lžičky cukru
Osmažíme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, chvíli
restujeme až hlíva změkne. Poté přidáme mletou papriku, zalijeme vroucí
vodou (asi 0,5l), přidáme bobkový list, nové koření, jalovec,
sušenou chilli papričku, pepř, kmín a vaříme asi 30 min. Poté přidáme
nakrájené brambory, lžíci rajčatového protlaku a dle potřeby přilijeme
ještě asi 0,5l horké vody (aby byla těsně nad bramborama). Vaříme do
měkka asi 20 min. Nakonec přidáme tymián a zahustíme rýžovou moukou
rozmíchanou ve vodě (asi 0,5dl + 4 vrchovaté lžičky rýžové mouky). Povaříme asi 10min, ochutíme sypkým zeleninovým bujonem, solí a dle potřeby přidáme cca
půl lžičky cukru. Ideální je na druhý den, kdy se chutě proleží... ;)
Podáváme s čerstvým chlebem a cibulí.Potato goulash with mushrooms
- 1 onion
- 500g mushrooms
- 2 tbsp red paprika powder
- 1 liter tap water or vegetable broth
- 2 bay leafs
- 3 allspice
- 3 juniper spice
- 1 dried chilli pepper
- pepper
- 1 tsp cumin
- 4 medium potatoes
- 1 tbsp tomato paste
- thyme
- 4 tsp rice flour (or millet flour)
- salt
- 1/2 tsp sugar