Moje oblíbená cizrna na paprice...jednoduché jídlo, obvykle mám hotovo než se uvaří rýže :)
- 400g sklenice cizrny
- 1 cibule
- 1 lžíce kukuřičné mouky hladké (nebo rýžové)
- 1 chilli paprička
- 1 lžíce mleté papriky
- 0,5 dl mandlové smetany (nebo sojové)
- olej
- sůl
- pepř
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou papričku, mletou papriku a promícháme - opatrně, ať papriku nepřipálíte, jinak zhořkne. Přidáme cizrnu i s vodou (kupuji sterilovanou cizrnu ve sklenici), mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme k cizrně. Pokud je omáčka moc hustá, zředíme vodou. Vaříme na mírném ohni pod pokličkou 15 min. Nakonec zjemníme smetanou a dochutíme solí a pepřem.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Chickpea paprika sauce
- 400g chickpea in glass
- 1 onion
- 1 chilli pepper
- 1 tbsp red paprika powder
- corn flour (or rice flour)
- 0,5 dl almond cream
- oil
- salt
- pepper
Fry onion, add chopped chilli pepper and paprika powder. Then add 400g chickpea with aquafaba and corn flour mixed in water (about 1 cup water). Cook 15 minutes and zest with salt and pepper. Finally add almond cream. Serve with jasmine rice.