- 300g hladké mouky
- 200g chlebové mouky žitné
- kostka droždí
- lžička cukru
- sůl
- dvě lžíce olivového oleje
- čtvrt hrnku lněných semínek
- čtvrt hrnku slunečnicových semínek
- čtvrt hrnku nakrájených zelených oliv
- lžíce kmínu
- dvě lžíce octu
- 300ml teplé vody
Postup
Z teplé vody, lžičky cukru, kostky droždí a trošky hladké mouky necháme
vzejít kvásek. Suché ingredience smícháme, přidáme kvásek a
propracujeme hladké nelepivé těsto (hnětení je důležité, kdo má slabší ruce, je lepší použít hnětač), které dáme na 45 - 60min kynout do
teplé místnosti. Poté překlopíme do rozpálené formy, necháme ještě cca
15 min kynout a pečeme v předehřáté troubě prvních 5 min na 200°C a 55
min na 180°C.