Chléb s olivami

Tento recept je čistou improvizací a sloučeninou několika desítek vyzkoušených i nevyzkoušených verzí chleba. Konečně jsem vychytala postup na jednoduchý nadýchaný chléb, který vydrží dlouho čerstvý...a je výborný. Dá se udělat v mnoha variantách, podle chuti...
 Potřebujeme:
  • 300g hladké mouky
  • 200g chlebové mouky žitné
  • kostka droždí 
  • lžička cukru
  • sůl
  • dvě lžíce olivového oleje
  • čtvrt hrnku lněných semínek
  • čtvrt hrnku slunečnicových semínek
  • čtvrt hrnku nakrájených zelených oliv
  • lžíce kmínu
  • dvě lžíce octu
  • 300ml teplé vody

Postup
Z teplé vody, lžičky cukru, kostky droždí a trošky hladké mouky necháme vzejít kvásek. Suché ingredience smícháme, přidáme kvásek a propracujeme hladké nelepivé těsto (hnětení je důležité, kdo má slabší ruce, je lepší použít hnětač), které dáme na 45 - 60min kynout do teplé místnosti. Poté překlopíme do rozpálené formy, necháme ještě cca 15 min kynout a pečeme v předehřáté troubě prvních 5 min na 200°C a 55 min na 180°C.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.