Potřebujeme:
- 5 g agaru
- 400 ml vody (pokud používáte ovoce z konzervy, použijte šťávu a doplňte vodou)
- cukr či jiné sladidlo
- citrónová šťáva
- ovoce dle chuti (jahody, maliny, kiwi, mango, mandarinky, borůvky...)
Korpus (forma 22 cm)
- 2 menší banány
- 50 g třtinového cukru
- 150 g polohrubé mouky (zkoušela jsem i ze špaldové a super)
- 100 ml oleje
- 1/2 prášku do pečiva (bez fosfátů - Amylon)
- 1 dl vody
Krém
- 400 ml kokosového mléka z plechovky
- 100 ml sojového mléka
- cukr či jiné sladidlo (výborný je vanilkový cukr od Provity)
- vanilkový pudinkový prášek
Korpus: Banány umixujeme s cukrem do jemné pěny, vešleháme olej, vodu a postupně přidáme mouku s práškem do pečiva. Pečeme na 180°C asi 25
minut, dle trouby.
Krém: Kokosové mléko i s tekutou částí rozpustíme v hrnci, přidáme cukr či jiné sladidlo a vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný v sojovém mléce. Přivedeme k varu, mícháme do zhoustnutí. Po odstavení necháme za občasného promíchání trochu vychladnout.
Tip: Pokud chcete tuhší krém, přidejte 1-2 lžíce kokosového oleje (bio raw).
Tip: Pokud chcete tuhší krém, přidejte 1-2 lžíce kokosového oleje (bio raw).
Krém nalijeme na korpus a dáme do ledničky ztuhnout (nejlépe přes noc, ale stačí pár hodin). Poté naskládáme ovoce (mandarinky, maliny, kiwi, jahody, borůvky...) a zalijeme 400 ml vlažného agaru, připraveného dle návodu (část vody jsem nahradila mandarinkovou šťávou, ochutila cukrem a citrónovou šťávou).
Tip: Dá se udělat, jako ovocné řezy do obdélníkové formy (dvojnásobné množství všeho).


Tip: Dá se udělat, jako ovocné řezy do obdélníkové formy (dvojnásobné množství všeho).
Dvojnásobná dávka na obdélníkový plech:
![]() ![]() |
Mandarinky, jahody... |
![]() |
Mandarinky, maliny, kiwi... |
![]() | |
Ostružiny, rybíz... |