Tavený sýr z cizrnové vody a kešu

Původně jsem tvořila tvrdý sýr, ale špatně jsem odhadla poměry a hmota neztuhla. Tím však vznikl výborný tavený sýr! :) Recept mám z tohoto skvělého blogu.
Potřebujeme:
  • 1 hrnek cizrnové vody (postačí cca 1 konzerva)
  • 1/4 hrnku kešu
  • 2 lžíce tapiokového škrobu
  • 2 lžičky agarového prášku
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 lžička lahůdkového droždí
  • 3/4 lžičky soli
  • 6 lžic roztaveného kokosového oleje
Kešu povaříme 15 min a slijeme, dáme do mixéru, přilijeme cizrnovou vodu a mixujeme dohladka. Pokud nemáme moc výkonný mixér, můžeme přecedit přes plátno. 
K tekutině přidáme ostatní ingredience a krátce promixujeme. Přelejeme do hrnce a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme pár minut, dokud hmota nezhoustne. Přendáme do vhodné nádoby a necháme vychladnout. 
Tip:  Sýr můžeme ochutit dle fantazie, například bylinkami, česnekem, paprikou atd...

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.