Potřebujeme:
- 1 balení bezvaječných lasagní
- Sugo di pomodoro
- pesto z medvědího česneku (nebo česnek utřený se solí a olivovým olejem)
- sýr Violife
- 1 cibuli
- uzený tempeh
- 1/2 červené papriky
- 1/2 uzeného tofu
- sůl
- pepř
- oregáno
- 1,5 dl červeného vína
- jarní cibulka
- olivový olej
Sugo uděláme podle receptu na odkazu.
Na oleji osmažíme cibuli, přidáme rozdrobený uzený tempeh, rozdrobené uz. tofu, sůl, pepř a oregáno. Osmaženou směs podlijeme červeným vínem a nakonec přidáme jarní cibulku.
Lasagne vaříme postupně do poloměkka, vhazujeme do vody průběžně, zatímco připravujeme jednotlivé vrstvy.
Nejprve vymažeme zapékací mísu olivovým olejem, na ni první vrstvu lasagní, pokapeme olivovým olejem, potřeme pestem, posypeme směsí z tempehu, pokapeme sugem a posypeme strouhaným sýrem. Opakujeme asi 3x. Poslední vrstva jsou lasagne, olivový olej, zbytek suga a sýr.
Vložíme do trouby předehřáté na 220°C, po chvíli stáhneme na 180°C a pečeme 30 min. Nakonec mísu odklopíme a ještě 10 min necháme zapéct.