Měkká, vláčná, bezlepková buchta z cukety a rybízu. Doporučuji sníst bezlepkové buchty do 2 dnů, těsto poté nasává vlhkost a už to není dobré. Pokud nevyžadujete bezlepkové pečivo, můžete použít i klasickou "lepkovou" mouku, například špaldovou, celozrnnou pšeničnou atd... ;)
Potřebujeme:
- cca 700 nastrouhané cukety
- 1 hrnek cukru
- 1 lžíce skořice
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek vanilkové hrašky
- 1 hrnek kukuřičného škrobu
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/4 hrnku oleje
- rybíz
Nastrouhanou cuketu smícháme s cukrem, přidáme skořici a kakao, promícháme. Poté přidáme mouky a prášek do pečiva, nakonec vmícháme olej. Husté těsto nalijeme do zapíkací mísy, posypeme rybízem, pečeme na 180°C asi 1 h 10 min - až se těsto přestane lepit na špejli. Doporučuji péct
spíš na plechu, aby těsto nebylo moc vysoké, bude to rychlejší. Já měla
buchtu dost vysokou, proto to déle trvalo...
Zucchini gluten free cake with red currant
- 700g grated zucchini
- 1 cup brown sugar
- 1 tbsp cinamon powder
- 2 tbsp cocoa powder
- 1 cup vanilla pea flour (in Czech called Hraška)
- 1 cup cornstarch
- 1/2 cup rice flour
- 1 tsp baking powder
- 1/4 cup sunflower oil
- red currant from garden
Grated zucchini stir with sugar, add cinamon and cocoa, then stir in other ingredients. Put douth into the baking form (or bigger baking tray - shorter baking time), currant on the top and bake for 180'C about 1 hour 10 min.