Potřebujeme:
Korpus (forma 22 cm, viz. Princeznin dort)
- 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku hnědého cukru
- 1/2 hrnku kukuřičného škrobu
- prášek do pečiva
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1/4 hrnku rýžového sirupu
- 1 hrnek kokosové smetany
- 1/2 hrnku vroucí vody
- 1 lžíce octu
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- 1 lžíce nasekaných kakaových bobů (není nutné)
- 1 kokosové mléko v plechovce (400ml) - ztuhlé z ledničky
- 2 smetafixy
- 1 hořká čokoláda
- 2 lžíce nasekaných kakaových bobů
- moučkový cukr dle chuti (dala jsem asi 6 vrchovatých lžiček)
- 2 banány
Korpus: Troubu předehřejeme na 150°C. Dortovou formu vymažeme
olejem a vysypeme hrubou moukou nebo polentou. Smícháme suché
ingredience a poté vmícháme tekuté přísady. Těsto nalijeme do formy a
pečeme na 150°C 60 - 65 min.
Krém: Ztuhlé mléko (bez vody) dáme do mísy a vešleháme postupně cukr a smetafixy. Poté přidáme nasekanou čokoládu a kakaové boby.
Dort: Korpus rozřízneme ve 2/3 a tenčí vrchní část rozdrobíme do mísy. Spodní část vrátíme do formy a dáme na ni podélně rozkrojené banány, na ně navrstvíme šlehačku (tvoříme kopeček) a nakonec zasypeme rozdrobenou vrchní částí. Dáme zchladnout do lednice, ideálně přes noc.