Patizonovo-cizrnové kari

Patizon & chickpea curry

Sezóna cuket a patizonů je v plném proudu, takže je potřeba je dělat na všechny způsoby :)

Potřebujeme:
  • 1 plechovka cizrny 
  • 1 patizon
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 bobkový list 
  • 1 kardamon (nebo 1/4 lžičky mletého)
  • 1 hřebíček
  • 1/2 skořice (nebo 1/4 lžičky mleté)
  • půl lžičky fenyklu
  • 1 velká cibule
  • 2 střední rozmačkané rajčata (dala jsem 1 dl domácího suga)
  • 1 sušená chilli paprička
  • zázvorovo-česneková pasta (nemám, takže zázvor a česnek :) )
  • špetka kurkumy
  • 1/4 lžičky koriandru
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1/4 lžičky garam masaly
  • 1/2 hrnku kokosového mléka z plechovky
  • sůl
  • basmati rýže 

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme bobkový list, skořici, fenykl, kardamon, hřebíček, jakmile se uvolní aroma přidáme nakrájenou cibuli a chilli papričku.
Restujeme 2-3min.
Poté přidáme rozmačkaná rajčata, na drobno nakrájený, oloupaný patizon a sůl a dusíme pod pokličkou 10 min.
Přidáme kurkumu, koriandr, kmín, promícháme a přidáme uvařenou cizrnu. Vaříme 3-4min, přidáme kokosové mléko a na mírném plameni vaříme další 3min.
Dochutíme solí, česnekem, zázvorem a garam masalou.
Necháme pod pokličkou 10min odstát a podáváme s basmati rýží. 
Basmati rýže: 1 hrnek basmati propláchneme, zalejeme 1,5 hrnkem vody, osolíme, přidáme hřebíček, přivedeme k varu a vaříme pod pokličkou 10 min.
Tip: je výborné místo rajčat použít domácí sugo - 1/2 hrnku.
Sugo di pomodoro: Na olivovém oleji orestujeme česnek, přidáme cibuli a nakrájenou mrkev, po chvíli přidáme rajčata a dusíme cca 20min. Nakonec nasekanou čerstvou bazalku, sůl, pepř, cukr a rozmixujeme.



 Patizon & chickpea curry

  • 1 cardamon seed
  • coconut oil
  • 1 clove
  • pinch of cinamon powder1 bay leaf
  • pich of fennel seeds
  • 1 onion
  • 1 dried chilli pepper
  • 2 medium tomatoes
  • 1 medium patizon
  • salt
  • 1/2 tsp turmeric
  • pinch of coriander powder
  • pinch of cumin
  • 1 tin chickpea (400g)
  • 200ml coconut milk from tin
  • pinch of garam masala
  • ginger&garlic paste
  • basmati rice

On the coconut oil fry cardamon, 1 clove, cinnamon, bay leaf andfennel seeds. Add chopped onion, dried chilli pepper and fry 2-3min.
Then add chopped tomatoes, patizon and salt and cook 10 min. Add turmeric, coriander, cumin and chickpeas.
Cook 3-4 min, add coconut milk, garam masala, ginger&garlic paste and salt. 
Serve with basmati rice

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.