Domácí vegan majonéza inspirovaná u paní Brýdové a na The Buddhist Chef. Toto je zatím nejlepší majonéza a tatarka, co jsem kdy zkusila. Už nic takového nekupuji :) Navíc příprava vám zabere asi 1 minutu...
Potřebujeme:
- 1/4 hrnku sojového mléka
- 1/4 hrnku a 2 lžíce řepkového oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička octu
Vše kromě 2 lžic oleje rozmixujeme tyčovým mixérem. Dle potřeby přidáme postupně ještě asi 2 lžíce oleje - podle toho, jakou chcete hustotu.
Tatarská omáčka
Do tohoto množství majonézy jsem přimíchala na velmi jemno nasekanou 1 lžíci cibule a 1 lžíci kyselé okurky.
Homemade mayonnaise
- 1/4 cup soy milk
- 1/4 and 2tbsp rapeseed oil
- 1/4 tsp salt
- 1tsp dijon mustard
- 1tsp vinegar
Whip to creamy mayo.
Tortila, majonéza, ďobáčky, baby špenát, chilli omáčka, cibule, cherry rajčata, sůl. |