Recept na 10 minutové chilli fazole...
Potřebujeme:
- 1 cibuli
- 1/4 uzeného tofu (Sunfood)
- 6 cherry rajčat
- 1 lžička cukru
- sůl
- pepř
- 1 konzerva fazolí ve slaném nálevu
- chilli omáčka
- 1 lžička lahůdkového droždí
- 1 lžíce shoyu (nebo jiné sojové omáčky)
- 1/2 lžičky červené papriky
- směs bylinek (použila jsem Krakonošova zahrádka od lokálního pěstitele)
- hrst baby špenátu
Cibuli osmažíme, přidáme na drobno nakrájené tofu, na poloviny rozkrojené cherry rajčata, cukr, sůl, pepř a restujeme asi 3 min. Poté přidáme fazole (bez nálevu), chilli omáčku, lahůdkové droždí, shoyu, mletou papriku a bylinky. Nakonec vmícháme baby špenát.
Podáváme s rýží, pečivem či tortilami.
Tip: výborné je směs zapéct v tortile spolu s vegan sýrem - Violife, nebo Veganline.
- 1 onion
- 1/4 smoked tofu
- 6 cherry tomatoes
- 1 tsp brown sugar
- salt
- pepper
- 1 tin salted beans
- chilli sauce
- 1 tsp nutritional yeast
- 1 tbsp shoyu (soy sauce)
- 1/2 tsp red paprika powder
- herbs
- 1 cup baby spinach
Fry chopped onion, add chopped smoked tofu, fry 3min. Add chopped cherry tomatoes, brown sugar, salt, pepper, cook 3min, add beans (without water), chilli sauce, nutritional yeast, shoyu, red paprika powder, herbs and fresh baby spinach. Zest with salt and sugar. Serve with grilled tortilla, bread or rice.
Taste good baked with vegan cheese in tortillas.