Kaše k snídani můžu na všechny způsoby, je to rychlovka a výborný start do nového dne.
Potřebujeme:
- 300 ml rostlinného mléka (rýžové, ořechové atd.)
- instantní pohanková a jáhlová kaše (pohankovou vybírám z mechanicky loupané pohanky)
- sůl
- třtinový cukr (či jiné sladidlo)
- a nějaké ovoce a zdobení
Mléko zahřejeme, přidáme špetku soli a lžíci cukru, ale nevaříme. Do horkého mléka přidáváme 1:1 pohankovou a jáhlovou kaši a mícháme do požadované hustoty.
Tuto kaši jsem měla s mangem, dýňovými semínky v karamelu, mletými kakaovými boby, amarantovými pukanci a konopnými semínky. Dávám také skořici, sušené ovoce, ořechy, při vaření můžete přidat kakao nebo karob, záleží na fantazii...
Buckwheat&millet porridge
- 300 ml plantbased milk (rice, nuts...)
- instant buckwheat and millet porridge (from a local miller is best)
- salt
- brown sugar (or some syrup)
- fruit, seeds, nuts...
Warm up milk but not boil. Add salt and sugar, then add 1:1 buckwheat and millet porridge and stir until thick. Serve with fresh or dried fruit and topped with nuts, seeds, chopped cocoa beans... On photo is mango, puffed amaranth, caramel pumpkin seeds, hemp seeds and cocoa beans.