Tipů na cuketu není nikdy dost :) Inspirovala jsem se receptem Antonie Mačingové.
Potřebujeme:
- 700 - 1000 g nastrouhané cukety
- sůl
- pepř
- oregáno
- 1/2 hrnku cca na 2h namočených kešu
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 2 - 3 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- 1 dl mandlové smetany
- olivový olej
- chilli omáčka
- 2 lžíce citrónové šťávy
- bylinky
Na rozpáleném oleji orestujeme nastrouhanou cuketu, zbavenou slupky a semínek. Osolíme, opepříme a dusíme asi 15 min. Přendáme do mixéru, přidáme oregáno, stroužky česneku, namočené kešu (bez vody), bazalku a rozmixujeme do hladka. Přelijeme zpět na pánev / do hrnce a vmícháme lahůdkové droždí, smetanu, zakápneme olivovým olejem, chilli omáčkou a dochutíme solí a citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a vypneme. Podáváme s těstovinami.
Spaghetti with zucchini sauce
- 700 - 1000g peeled grated zucchini without seeds
- salt
- pepper
- oregano
- 1/2 cup cashew soaked in water about 2 hours
- 1 tbsp nutritional yeast
- 2 - 3 garlic cloves
- fresh basil
- 1 dl almond cream
- olive oil
- chilli sauce
- 2 tbsp lemon juice