Potřebujeme:
- 1 dl sojového mléka
- špetka soli
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- asi 1 lžíce maniokového škrobu (myslím, že můžete použít i jiný)
- 1/2 lžičky xantanové gumy
- 1 dl vody
- 1 lžička agaru (prášek)
- 1 lžička citrónové šťávy (dle chuti)
Sojové mléko dáme vařit se špetkou soli a lžící lahůdkového droždí. Přidáme maniokový škrob a xantanovou gumu a mícháme do zhoustnutí. Ve druhém hrnci přivedeme k varu asi 1 dl vody s lžičkou agarového prášku a lžičkou citrónové šťávy - vaříme dle návodu 4-8 min. Obě směsi přelijeme do mixovací nádoby a rozmixujeme. Nalijeme do vybrané formy a necháme vychladnout, poté dáme do lednice.