- 1-1,5 kg brambor
- 1 tofu natural
- 2 mrkve
- 350 g sterilovaného hrášku
- 4 kyselé okurky
- 1-2 lžíce plnotučné hořčice
- 400 ml majonézy z červené čočky (nebo sojanézy)
- černá sůl
- pepř
- sůl
- 2 cibule
- 1 lžička kurkumy
- voda z okurek
- olivový a lněný olej
Tofu nakrájíme na malé kostičky, promícháme s černou solí a kurkumou a necháme odležet v lednici (klidně přes noc). Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout, uvaříme mrkve a nakrájenou cibuli spaříme vroucí vodou.
Vše nakrájíme a promícháme, přidáme hořčici, propláchnutý hrášek, naložené tofu, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým a lněným olejem (nemusí být žádný olej) a nakonec vmícháme majonézu. Dle potřeby dochutíme vodou z kyselých okurek, solí a pepřem.