Polévka z pečené dýně

Dýně pomalu začaly dozrávat a letos vyzkouším polévku z pečené dýně Hokaido. Obvykle ji dělám TAKTO.
Potřebujeme:
  • 1 dýně Hokaido (měla jsem 1350g)
  • 2 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • asi 1200 ml vody nebo zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • sojová smetana
  • olivový olej
Dýni omyjeme, vydlabeme a nakrájíme na měsíčky, rozložíme na plech s pečícím papírem, zakápneme trochou oleje, přidáme na čtvrtky nakrájené cibule a celé stroužky česneku. Vše osolíme, opepříme a dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 40 min.
Upečenou dýni i s cibulí a česnekem vložíme do hrnce a zalijeme vroucí vodou (přiléváme postupně, nejprve polovinu množství vody) a rozmixujeme do hladka. Pokud je polévka moc hustá, zředíme dle potřeby ještě vroucí vodou. Dochutíme solí, pepřem a rozmarýnem. Nakonec zjemníme 0,5 dl sojové smetany. Ozdobíme smetanou a olivovým olejem.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.