Potřebujeme:
Šlehačka
- 200g jahod
- 1 plechovku kokosového mléka
- 2 smetafixy
- rýžový či agáve sirup
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/4 hrnku hnědého cukru
- 1/4 hrnku kukuřičného škrobu
- 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů
- 1/4 hrnku slunečnicového oleje
- 2 lžíce rýžového nebo agáve sirupu
- 1/2 hrnku rostlinného mléka (použila jsem vodu z kokosového mléka z plechovky a sojové mléko)
- 1/4 hrnku vroucí vody
- 1 lžička octu
Korpus: Troubu předehřejeme na 150°C. Dortovou formu vymažeme
olejem a vysypeme hrubou moukou nebo polentou. Smícháme suché
ingredience a poté vmícháme tekuté přísady. Těsto nalijeme do formy a
pečeme na 150°C 50 - 60 min.
Šlehačka: jahody rozmixujeme s tuhou částí kokosového mléka (vychlazené přes noc v ledničce) a smetafixem, dosladíme dle chuti rýžovým sirupem, případně moučkovým cukrem. Dáme do lednice než se nám upeče korpus.
Na vychladlý korpus rozetřeme šlehačku, ozdobíme dalšími jahodami a dáme do lednice ztuhnout přes noc.