Dělám ho z menšího množství, protože nejlepší je čerstvé.
- 1/3 sáčku ovesných vloček
- hrst rozinek
- hrst sušených brusinek
- dva velké čtverečky 70% čokolády
- 1-2 lžíce hnědého cukru (je potřeba na karamel)
- 1-2 lžíce javorového sirupu (nebo agávového)
- 1 lžičku "pecek" kakaového másla
Rozehřejeme si teflonovou pánev a na sucho na ní opražíme ovesné vločky, pár minut mícháme, až začnou zlátnout. Poté přidáme cukr a necháme zkaramelizovat a rozvonět - to je ta fáze, která dodá müsli křehkost a je křupavé. Ještě přidáme kakaové máslo a sušené ovoce, chvíli ještě opékáme.
Nakonec přidáme na drobné kousky nalámanou čokoládu a stáhneme z ohně, občas promícháme.
Čokoláda se rozpustí a obalí vločky a ovoce. Úplně nakonec vmícháme javorový sirup a můžeme podávat :)