...bez ančoviček a kaparů, zato ve vegan verzi :) Toto je opravdu rychlovka, když nestíháte...než se vám uvaří špagety, máte hotovo. Vzhledem k tomu, že mám nekonečné zásoby domácí rajčatové omáčky, je tohle to nejčastější jídlo, co poslední dobou vařím...jen obměňuji suroviny.. :))
- špagety
- 1/2 hrnku sojového granulátu (a nebo čerstvé žampiony, případně sušené houby)
- 1/2 hrnku oliv
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 kapii
- 5 cherry rajčat
- 2 lžíce balzamikového octu
- chilli omáčku (dle chuti)
- olivový olej
- 1/4 hrnku sojové smetany
- čerstvá bazalka
- 1 lžíce lahůdkového droždí
- 3-4dl rajčatové omáčky (používám domácí, ale dá se i koupit)
- sůl
- pepř
- oregáno
Na oleji (řepkovém) orestujeme na plátky nakrájený česnek, až zezlátne přidáme nakrájenou cibuli, poté kapii a nakrájená rajčata, chvíli mícháme, přidáme rajčatovou omáčku, půl deci vody, sojový granulát (dávám takto suchý, ale můžete si ho předvařit)..sůl, pepř, oregáno a povaříme pod pokličkou 10 min.
Nakonec přidáme lahůdkové droždí, nakrájené olivy, chilli omáčku, balzamikový ocet, sojovou smetanu a ještě minutu povaříme.
Uvařené špagety na talíři zakápnu olivovým olejem a posypu natrhanou bazalkou.