Povidla

Recept na domácí povidla...dají se udělat i zcela bez cukr, ale zatím jsem nezkoušela :)
Potřebujeme:
  • 2,7 kg švestek
  • 1/8 l octu (asi 30ml)
  • 700 g cukru
  • olej

Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme. Smícháme s octem a cukrem a necháme v lednici uležet 24h.
Poté směs promácháme a vylijeme na pekáč vymazaný olejem. 
Troubu předehřejeme na 200°C a vložíme pekáč se švestkama. Pečeme 2,5-3h (já pekla 3h a povidla jsou velmi tuhá a tmavá). Při pečení nesmíme troubu otevřít a už vůbec švetky promíchat! 
Po upečení povidla ještě promixujeme tyčovým mixérem a naplníme jimi skleničky. Jsou tak hustá, že jsem je plnila polévkovou lžící. Skleničky zavřeme a otočíme víčkem dolů, necháme vychladnout.
Z tohoto množství mi vznikly 4 malé skleničky :) 

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.