Horká čokoláda z kešu

Zdravější verze horké čokolády, kterou si můžete dopřát kdykoliv máte chuť na sladké a je hotová za pár minut :)
Potřebujeme (na 3dl husté čokolády):
  • 1/2 hrnku kešu
  • 1/4 hrnku datlí (asi 6 ks) nebo datlové pasty
  • 1 lžíce oříškového másla (já použila arašídové)
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 kapky vanilkové stevie (lze vynechat)
  • 1 hrnek vroucí vody
  • mleté kakaové boby nebo skořice na ozdobu
Vše dáme do mixéru a pořádně rozmixujeme. Pokud nechcete čokoládu tolik hustou, jednoduše dejte více vody.
Tip: Po vychladnutí čokoláda ztuhne na krém, takže ji můžete využít i jako chlazený dezert třeba s ovocem a kokosovou šlehačkou.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

English version (39) Vánoce (8) bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) chia (9) chlebíčky (14) chléb (4) chuťovky (20) cizrna (8) cuketa (10) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) narozeniny (29) nápoje (27) občerstvení (45) omáčka (19) ovoce (44) ořechy (21) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) tofu (17) těsto (24) těstoviny (12) černá sůl (7) červená čočka (10) čokoláda (11) čočka (8) římský kmín (12) žampiony (19)
2025 © Vegprojekt.