Klasický falafel

Klasický falafel se dělá ze syrové namočené cizrny, sezamové pasty Tahini, koriandru, římského kmínu, česneku a soli. Je opravdu zásadní rozdíl mezi namočenou syrovou cizrnou a vařenou nebo konzervovanou - v tom případě už se nedá mluvit o falafelu, ale spíš o cizrnových placičkách atd.
Potřebujeme:
  • hrnek namočené bio cizrny (alespoň 12h)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce římského kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • sůl dle chuti
  • 1 lžička tahihi (sezamová pasta)

Vše důkladně rozmixujeme na jemnou hmotu. Cizrnu na falafel nikdy nevaříme, ani nepoužíváme konzervovanou (poté už by to nebyl pravý falafel). Tvarujeme placičky, případně kuličky a smažíme na rozpáleném oleji (je možno i péct v troubě, ale trvá to déle). Falafel ihned podáváme, nejlepší je čerstvý. Možno podávat s bramborem, bramborovou kaší, bramborovým salátem, v tortile, se zeleninou...

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.