- 2 měkké tofu
- 1 cibuli nebo jarní cibulku
- 5 větších rajčat
- 1 lžíci protlaku
- 1 lžičku soli
- 2 lžičky cukru
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1/2 hrnku vody
- řepkový nebo rýžový olej
Tofu si nakrájíme na plátky a osušíme z obou stran utěrkou. Plátky osmažíme v rozpáleném oleji a necháme na utěrce okapat a osušíme od přebytečného oleje.
Na zbylém oleji (pokud vám ho zbylo hodně, odlejte a nechte menší množství) osmažíme cibuli a přidáme nakrájená rajčata, všechny ochucovadla, protlak a vodu. Vše promícháme a přidáme tofu, promícháme aby bylo ponořené a vaříme bez pokličky na mírnějším ohni (aby to stále bublalo) 10 min. Rajčata se provaří a omáčka se zredukuje.
Podáváme s jasmínovou rýží.
Tip: Místo cibule můžete použít jarní cibulku, která se tam dává původně, tu není třeba předsmažit, ale dusí se spolu s rajčaty.