Raw Snickers bez cukru

Tohle jsem chtěla vyzkoušet hodně dlouho a výsledek není vůbec špatný. Je to mix asi 5ti receptů různě z internetu a určitě doporučuji vyzkoušet. Tyčinky jsou nepečené a bez cukru.
Potřebujeme (na obdélníkovou formu cca 20x10 cm):
Spodní vrstva:
  • 1/3 hrnku mandlí
  • 1/3 hrnku ovesných vloček
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (ten bych klidně nahradila rozpuštěným kakaovým máslem či částí kakaového másla a mandlového másla, kokosák je tam dost výrazný a "mastný"na můj vkus)
  • 3 lžíce javorového sirupu
  • 1/4 lžičky soli
Karamelová vrstva:
  • 1/2 hrnku arašídů
  • 2/3 hrnku datlí
  • 1/4 hrnku rostlinného mléka
  • 1 lžíce arašídového másla
Čokoládová poleva:
  • 20g kakaového másla
  • 30g kokosového oleje
  • 4 kapky vanilkové stevie
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžičky javorového sirupu
A nebo si můžete rozpustit koupenou čokoládu :)

Vybranou formu (může to být i zapékací mísa, krabička na obědy, cokoliv obdélníkového tvaru, směs se dá dobře tvarovat, nemusíte mít hmotu po celé formě) vyložte pečícím papírem.
Mandle rozmixujte na mouku, potom přidejte ovesné vločky a rozmixujte na mouku spolu s mandlemi. Do robotu přidejte změklý kokosový olej (doporučuji postupně po lžičkách, nemusíte použít celé množství) nebo kakaové a mandlové máslo, záleží co si zvolíte. K tomu javorový sirup, sůl a znovu promixujte na hmotu, která se dá tvarovat. Tu přeneste do vybrané formy a vytvarujte pevný obdélník, nebo čtverec a dejte na chvíli do mrazáku.
Mezitím si uděláte karamel. Do robotu dejte datle, rostlinné mléko a arašídové máslo a pořádně rozmixujte, až vznikne krásný krémový karamel. Opražte si na suché pánvi arašídy s trochou soli.
Vyjměte ztuhlou hmotu z mrazáku a naneste většinu karamelu, na něj nasypejte arašídy a trochu je zatlačte prsty do karamelu, nalijte na ně zbytek karamelu a vrstvu uhlaďte stěrkou. Dejte opět do mrazáku, alespoň na 2 hodiny.
Po zmražení vyjměte, nehte chvilku na teple (5 min) a nakrájejte ostrým nožem obdélníčky, dle toho, jakou chcete velikost.
Dejte je zpět do mrazáku, cca na půl hodiny a mezitím si udělejte čokoládu. Čím víc budou tyčinky zmrzlé, tím lépe se vám budou namáčet a čokoláda rychleji ztuhne, proto doporučuji mít je úplně zmražené.
Nakonec namočte ze všech stran v čokoládě a nechte ztuhnout na pečícím papíře. Čokoláda vám vyjde na 2 obalení a ještě pokapání.
Nyní je stačí nechat ztuhnout v lednici a můžete ujídat :)

Tip: Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkové ovesné vločky a nebo mandlovou mouku.

Nejnovější příspěvky na instagramu

Sledujte

Štítky

bez lepku (111) bez sóji (111) blog (2) brambory (19) cake (11) cizrna (8) cuketa (10) černá sůl (7) červená čočka (10) čočka (8) čokoláda (11) datle (7) dezerty (21) do 15 min (69) do 30 min (24) dort (6) dresing (6) drink (18) English version (39) fazole (5) gluten free (110) houskový knedlík (5) chia (9) chléb (4) chlebíčky (14) chuťovky (20) kapusta (3) kari (5) kešu (6) kokosové mléko (30) koláč (10) kynuté těsto (12) lahůdkové droždí (19) likér (3) luštěniny (17) majonéza (15) mléko (15) nápoje (27) narozeniny (29) občerstvení (45) omáčka (19) ořechy (21) ovoce (44) party (51) pečivo (12) pizza (3) polévka (18) pomazánka (12) protein (3) rajčata (23) rýže (14) římský kmín (12) skořice (22) sladká jídla (10) sloní žrádlo (1) smetana (27) smoothie (24) snídaně (53) soy free (110) sugo di pomodoro (10) svačina (43) sýr (15) tahini (6) těsto (24) těstoviny (12) tofu (17) Vánoce (8) žampiony (19)
© Vegprojekt.